RECEPTES

Enchiladas de carn picada de vedella fumada amb amanida de tomàquet

La tradició d'enrotllar ingredients en truites ha existit durant segles. Segons investigacions, els maies van ser dels primers a fer el que avui anomenem enchiladas. En aquell temps, simplement eren truites de blat de moro submergides en salsa de xile. Quan van arribar els conqueridors espanyols, van aprendre la recepta i li van afegir altres ingredients. Més tard, al segle XIX, el plat va arribar a la cultura estatunidenca i es va convertir en un dels plats més coneguts de la cuina Tex-Mex.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Ceba tendra japonesa
  • Coriandre
  • Tortilla de blat blanc (Gluten)
  • Brou carn (Api)
  • Comí mòlt
  • Pebre vermell fumat
  • Tomàquets cherry
  • Pasta de tomàquet
  • Carn de vedella picada
  • Ceba tendra
  • Formatge cheddar (Lactis)
  • Chili

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Bol x2
  • Paella
  • Olla
  • Font de forn
  • Ratlladora

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic169,4 kcal
Greixos7,2 g
dels quals saturats3,5 g
Hidrats de carboni16,5 g
dels quals sucres2,1 g
Proteïnes9,0 g
Sal0,9 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Ceba tendra japonesa
  • Coriandre
  • Tortilla de blat blanc (Gluten)
  • Brou carn (Api)
  • Comí mòlt
  • Pebre vermell fumat
  • Tomàquets cherry
  • Pasta de tomàquet
  • Carn de vedella picada
  • Ceba tendra
  • Formatge cheddar (Lactis)
  • Chili

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Bol x2
  • Paella
  • Olla
  • Font de forn
  • Ratlladora

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic169,4 kcal
Greixos7,2 g
dels quals saturats3,5 g
Hidrats de carboni16,5 g
dels quals sucres2,1 g
Proteïnes9,0 g
Sal0,9 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

Mise en place:

Preescalfa el forn a 220ºC, calor a dalt i a baix.

Porta mig litre d’aigua al punt d’ebullició en una olla.
Pica ceba en brunoise (fí).
Talla xile en làmines fines.
Ratlla formatge cheddar.
Talla tomàquets cherry per la meitat.
Pica coriandre (amb les branques).
Talla ceba tendra en angle.

Mise en place - Enchiladas de carne picada

El brou:

En un bol, combina brou (esmicolat) amb pasta de tomàquet i 200ml de l’aigua que acabes de bullir. 

La carn I:

Escalfa un raig d’oli en una paella a foc mitjà.
Salta ceba amb un pessic de sal fins que s’estovi, 4-5 min. No ha de posar-se marró.
Afegeix carn picada, comí, pebre vermell fumat i xile (¡picant! afegeix al gust o bé guarda com a ingredient addicional per a l’emplatat per a qui ho vulgui afegir).
Salta a foc alt 2-4 min fins que es dauri.

La carn II:

Afegeix el brou i deixa bullir 3-4 min a foc mitjà fins que es converteixi en una salsa espessa. 

Les enchiladas:

Pinta una font de forn amb un raig d’oli.
Divideix la salsa de carn entre les truites. Fes rotlles i col·loca a la font de forn. Acaba amb una pluja de cheddar per sobre. Forneja 8-10 min fins que es daurin. 

L'amanida:

En un bol, combina tomàquets cherry, ceba tendra, coriandre, un raig d’oli, sal i pebre. Remena bé.

Serveix les enchiladas amb amanida de tomàquet al damunt. 

La ensalada - Enchiladas de carne picada

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?