RECEPTES

Amanida de quinoa i cigrons amb remolatxes al toc de mel

La quinoa, originària dels Andes, ha estat conreada per les civilitzacions andines durant mil·lennis. Coneguda com el gra mare o gra d'or, aquest pseudocereal ha estat un pilar essencial en la dieta de cultures antigues com els inques. La quinoa destaca pel seu excepcional valor nutricional, sent una font completa de proteïnes, fibra i diversos nutrients. La seva versatilitat a la cuina moderna ha estès la seva popularitat global, homenatjant la seva rica herència i contribuint a la diversitat gastronòmica contemporània.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Mel
  • Quinoa
  • Balsàmic caramelitzat
  • Remolatxa
  • Mix d'espècies
  • Pebrot vermell
  • Pastanaga
  • Porro
  • Cigrons
  • Julivert
  • Farigola seca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Safata de forn
  • Bol x2

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic79,5 kcal
Greixos1,1 g
dels quals saturats0,2 g
Hidrats de carboni14,7 g
dels quals sucres4,6 g
Proteïnes3,1 g
Sal0,3 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Mel
  • Quinoa
  • Balsàmic caramelitzat
  • Remolatxa
  • Mix d'espècies
  • Pebrot vermell
  • Pastanaga
  • Porro
  • Cigrons
  • Julivert
  • Farigola seca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Safata de forn
  • Bol x2

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic79,5 kcal
Greixos1,1 g
dels quals saturats0,2 g
Hidrats de carboni14,7 g
dels quals sucres4,6 g
Proteïnes3,1 g
Sal0,3 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

Mise en place:

Preescalfa el forn a 220ºC, calor a dalt i a baix.

Pela la pastanaga.
Pica pastanaga, porro, pebrot i julivert.
Escorre els cigrons.
Talla la remolatxa en trossos.
En una tassa combina farigola, mel, balsàmic, un raig d’oli d’oliva i salpebra. 

Mise en place - Ensalada de quinoa y garbanzos

Les remolatxes i els cigrons:

En un bol, combina trossos de remolatxa amb La salsa de mel.
En un altre bol combina els cigrons amb la combina d’espècies i un raig d’oli.
En una safata de forn, sobre paper vegetal si en tens (si no, utilitza oli), estén els trossos de remolatxa per un costat i els cigrons per l’altre.
Enforna durant 30 min aprox fins que quedin daurats. Remou de tant en tant perquè no es cremin. 

La quinoa:

Posa en una olla dues mesures d’aigua per una de quinoa. Salpebra i cuina tapada a foc lent durant 12-15 min aprox, fins que hagi absorbit l’aigua.
Reserva tapada en la mateixa olla. 

El sofregit:

Escalfa un raig d’oli en una paella. Salteja pastanaga, porro i pebrot fins que es daurin i quedin tendres.
Salpebra. Reserva. 

L'amanida:

Combina la quinoa amb el sofregit.
Divideix la quinoa entre els plats i posa cigrons i trossos de remolatxa a sobre.
Acaba amb una pluja de julivert.

paso 6

paso 6

El bulgur Merluza a la plancha

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?