RECEPTES

Risotto de xampinyons Portobello amb porro cruixent

Els xampinyons Portobello s'utilitzen sovint en el risotto a causa del seu ric sabor carnós i la seva ferma textura. Afegeixen profunditat i un toc terrós al plat, complementant l'arròs cremós. Els Portobello tenen un gran barret que es pot tallar en rodanxes o daus, fent-los versàtils per incorporar en el risotto. El seu sabor robust es combina bé amb els altres ingredients i condiments del plat. A més, la seva mida i forma els fan visualment atractius i proporcionen una mossegada satisfactòria en cada cullerada de risotto.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Xampinyons Portobello
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Porro
  • Romaní fresc

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Paella
  • Olla

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic101,2 Kcal
Greixos2,48 g
dels quals saturats1,38 g
Hidrats de carboni15,6 g
dels quals sucres2,26 g
Proteïnes4,32 g
Sal1,09 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Xampinyons Portobello
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Porro
  • Romaní fresc

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Paella
  • Olla

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic101,2 Kcal
Greixos2,48 g
dels quals saturats1,38 g
Hidrats de carboni15,6 g
dels quals sucres2,26 g
Proteïnes4,32 g
Sal1,09 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

El brou:

En una olla posa pastilles de brou i 500ml d’aigua per cada pastilla. Porta al punt d’ebullició i apaga el foc. Assegura’t que es dissolguin bé les pastilles. 

El caldo - Risotto de champiñones

Mise en place:

Pica all.
Neteja i fileteja els xampinyons Portobello.
Renta i talla el porro en rodanxes fines. Separa la part verda de la part blanca. 

El porro cruixent:

Escalfa un raig d’oli en una paella.
Salteja les tires de porro verd a foc mitjà fins daurar (no cremar). Uns 4-5 min, remenant molt sovint.
Reserva sobre un paper de cuina. Afegeix sal al gust. 

El sofregit:

A la mateixa paella escalfa un altre raig d’oli i salteja el porro (part blanca), l’all i els xampinyons Portobello. Condimenta amb fulles de romaní, sal i pebre negre.
Salteja fins que els xampinyons comencin a ser cruixents i daurats. Reserva 2/3 del sofregit en un plat. 

El risotto I:

Afegeix l’arròs arborio a la paella i combina bé amb el sofregit que s’ha quedat.
A foc mitjà, afegeix brou, 100ml aprox. a la vegada, i remou fins que l’arròs hagi absorbit el líquid. Repeteix fins tenir l’arròs ‘al dente’, uns 25-30 min.

El risotto II:

Quan l’arròs estigui al seu punt, apaga el foc i incorpora el sofregit de xampinyons que has guardat en el pas 4 i parmesà ratllat.
Corregeix el sabor amb sal i pebre negre.
Serveix el risotto i decora el plat amb el porro verd cruixent. 

El risotto II - Risotto de champiñones

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?