RECEPTES

Tagliatelle al pesto de rúcula con pimiento Palermo dulce.

Seamos honestos, ¿a quién no le encanta el tagliatelle? Este plato de tagliatelle se prepara con delicioso pesto casero de rúcula y queso Parmesano rallado. Así es: esta receta incluye pesto de rúcula, mientras que normalmente el pesto se hace con albahaca, pero siempre es divertido probar algo nuevo, ¿verdad? Los aros de pimientos rojos dulces añaden no solo un poco de dulzura al plato, sino también un toque de color.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Tagliatelle (Gluten)
  • All
  • Pebrot vermell
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Nous (Fruits secs)
  • Ruca
  • Carbassó

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Bol
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic188,8 Kcal
Greixos3,78 g
dels quals saturats1,71 g
Hidrats de carboni29,1 g
dels quals sucres1,14 g
Proteïnes8,66 g
Sal0,18 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Tagliatelle (Gluten)
  • All
  • Pebrot vermell
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Nous (Fruits secs)
  • Ruca
  • Carbassó

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Bol
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic188,8 Kcal
Greixos3,78 g
dels quals saturats1,71 g
Hidrats de carboni29,1 g
dels quals sucres1,14 g
Proteïnes8,66 g
Sal0,18 g

Cooking step by step

Cooking
step by step

The pasta I:

Bring a large pot of water with a tablespoon of salt to a boil. Add the tagliatelle and boil for 6-9 minutes, depending on your preference.
Set aside some of the cooking water.
Drain and set aside. 

La pasta - Tagliatelle al pesto de rucula

Mis en place:

Peel the garlic and remove the tip.
Cut the bell pepper into rounds.
Dice the courgette into small cubes.

The pesto:

In a bowl, place the garlic, walnuts, Parmesan, and rocket leaves. (Set aside some rocket leaves and Parmesan for garnish.) Season with salt and pepper. 
Add a generous dash of olive oil and blend with a hand blender (minipimer). Adjust the consistency with pasta cooking water. 

The vegetables:

Heat a dash of oil in a frying pan and sauté the courgette and bell pepper until golden.
To leave the bell pepper slightly crunchy, sauté the courgette for 2-3 minutes before adding the bell pepper.
Season with salt and pepper.

The pasta II:

In the pot with the drained pasta, add the vegetables and pesto. Stir well. 

Your meal:

Divide pasta among the plates. Decorate with rocket leaves and finish with a sprinkle of grated Parmesan. 

Tu plato - Tagliatelle al pesto de rucula

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?