RECEPTES

Risotto al vi blanc amb tomàquets rostits i ruca

El risotto té les seves arrels a la regió italiana de Llombardia, específicament a Milà. El seu origen es remunta a l'edat mitjana, quan l'arròs va començar a conrear-se a la zona i es va convertir en un ingredient bàsic a la cuina local. Originalment, el risotto era una manera d'aprofitar els ingredients disponibles, com l'arròs i el brou, per crear un plat reconfortant i nutritiu. A mesura que va evolucionar, s'hi van afegir altres ingredients com formatges, mantega, vi i herbes per realçar-ne el sabor. Avui en dia, el risotto és apreciat arreu del món per la seva textura cremosa, la seva riquesa de sabors i la seva versatilitat, i s'ha convertit en un icona de la cuina italiana.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Farigola fresc
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Tomàquets cherry
  • Formatge Parmesà ratllat (Lactis)
  • Vi blanc (Sulfits)
  • Ruca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Font de forn
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic105,6 Kcal
Greixos4,00 g
dels quals saturats2,38 g
Hidrats de carboni12,2 g
dels quals sucres1,10 g
Proteïnes4,87 g
Sal1,33 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Farigola fresc
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Tomàquets cherry
  • Formatge Parmesà ratllat (Lactis)
  • Vi blanc (Sulfits)
  • Ruca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Font de forn
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic105,6 Kcal
Greixos4,00 g
dels quals saturats2,38 g
Hidrats de carboni12,2 g
dels quals sucres1,10 g
Proteïnes4,87 g
Sal1,33 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

El forn:

Posa el forn a 220 ºC, dalt i baix.

El horno Risotto al vino blanco

Els tomàquets:

Renta els tomàquets i col·loca’ls en una safata de forn. Afegeix un raig d’oli d’oliva i fulles de farigola, afegeix també les branques.
Salpebra al gust.
Rosteix fins que estiguin tendres i daurats, uns 30 minuts aproximadament. 

El brou:

En una olla posa pastilles de brou i 500 ml d’aigua per cada pastilla. Porta-ho a ebullició i apaga el foc. Assegura’t que es dissolguin bé les pastilles. 

El risotto (I):

Pica l’all i escalfa un raig d’oli en una paella. Fregeix l’all fins que es dauri i afegeix l’arròs arbori i el vi a la paella. Remena i deixa que s’evapori gairebé tot el vi.
A foc mitjà, afegeix el brou, uns 100 ml cada vegada, i remou fins que l’arròs hagi absorbit el líquid. Repeteix fins tenir l’arròs ‘al dente’, uns 25-30 minuts. 

El risotto (II):

Quan l’arròs estigui al seu punt, apaga el foc i incorpora parmesà ratllat.
Corregeix el sabor amb sal i pebre negre.
Serveix el risotto i decora amb tomàquets rostits i ruca. 

Paso 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

La ensalada - Salmon espinaca

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?