RECEPTES

Secret ibèric amb patates forneres al vi blanc

El secret ibèric és molt popular a causa del seu exquisit sabor i textura. Provinent del porc ibèric, és una peça de carn sucosa i tendra que es caracteritza pel seu reixat de greix intramuscular, la qual cosa li brinda un sabor i una suculència excepcionals. La seva preparació al forn, a la graella o a la planxa realça les seves qualitats i el converteix en una opció deliciosa. A més, el secret ibèric es considera una carn de qualitat i tradicionalment s'associa amb la cuina espanyola i la cultura gastronòmica del país.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Patata
  • Secret ibèric
  • Vi blanc (Sulfits)
  • Ceba tendra
  • Julivert
  • Tomàquet
  • Farigola seca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Safata de forn
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic192,4 Kcal
Greixos5,11 g
dels quals saturats2,01 g
Hidrats de carboni7,53 g
dels quals sucres1,14 g
Proteïnes7,84 g
Sal0,06 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • All
  • Patata
  • Secret ibèric
  • Vi blanc (Sulfits)
  • Ceba tendra
  • Julivert
  • Tomàquet
  • Farigola seca

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Safata de forn
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic192,4 Kcal
Greixos5,11 g
dels quals saturats2,01 g
Hidrats de carboni7,53 g
dels quals sucres1,14 g
Proteïnes7,84 g
Sal0,06 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

Mise en place:

Precalfa el forn a 180 °C.
Pela i talla patates en rodanxes molt fines amb ganivet o mandolina.
Talla ceba en juliana i tomàquet en rodanxes.
Pica all i julivert.

Mis en place - Secreto iberico con patatas

Les patates I:

Unta una safata de forn amb un rajolí d’oli o utilitza paper vegetal. Col·loca ceba. Després patates i tomàquet. Aboca el vi blanc sobre les patates i condimenta amb farigola, sal i pebre negre. Enforna al mig del forn.

La salsa:

En una tassa combina all, julivert i un rajolí d’oli. Guarda una mica de julivert per després.
Quan les patates hagin passat 30 min aprox, afegeix la meitat de La salsa sobre les patates.

Les patates II:

Remena i dona voltes a les patates de tant en tant per a que no es cremin.
Les patates estan llestes quan estiguin tendres en perforar-les amb una forquilla. (50-60 min) Treu del forn i deixa reposar 5 min. 

El secret ibèric:

Escalfa la planxa sense oli al màxim. Posa la carn i baixa el foc a la meitat. Això és porc, no es pot quedar mig fet. Condimenta amb La salsa.
Espera a que la línia de cocció arribi una mica més amunt de mitja altura i dona la volta. Salpebra.
El punt: quan el tacte a la part gruixuda és similar al de la part baixa de l’eminença tenar.

El teu plat:

Fileteja el secret el més horitzontalment possible.
Serveix amb patates panaderes. Acaba amb una pluja de julivert picat.

Tu plato - Secreto iberico con patatas

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?