RECEPTES

Amanida de coliflor i quinoa del nord d'Àfrica amb Dukkah d'avellanes

El Dukkah és un condiment o barreja d'espècies aromàtiques d'origen egipci que afegeix un agradable cruixit i una profunditat de sabor als plats. Generalment es prepara combinant fruits secs torrats, com avellanes o ametlles, amb llavors com sèsam, coriandre i comí. La barreja es mol en un pols gruixut. El Dukkah s'utilitza com a assaonador o com a cobertura, aportant un perfil saborós, lleugerament picant i amb notes de fruits secs a diversos plats. Sovint es gaudeix amb pa mullat en oli d'oliva, espolvorejat sobre amanides, verdures rostides o com a condiment per a carns o peixos.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Mel
  • Avellanes (Fruits secs)
  • Llimona
  • Quinoa
  • All en pols (All)
  • Coliflor
  • Vinagre d'arròs
  • Olives Kalamata
  • Sèsam torrat (Sèsam)
  • Mix d'espècies
  • Cigrons
  • Julivert

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Paella
  • Olla
  • Safata de forn
  • Ratlladora

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic92,83 Kcal
Greixos3,40 g
dels quals saturats0,30 g
Hidrats de carboni12,2 g
dels quals sucres2,61 g
Proteïnes3,89 g
Sal0,49 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Mel
  • Avellanes (Fruits secs)
  • Llimona
  • Quinoa
  • All en pols (All)
  • Coliflor
  • Vinagre d'arròs
  • Olives Kalamata
  • Sèsam torrat (Sèsam)
  • Mix d'espècies
  • Cigrons
  • Julivert

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Paella
  • Olla
  • Safata de forn
  • Ratlladora

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic92,83 Kcal
Greixos3,40 g
dels quals saturats0,30 g
Hidrats de carboni12,2 g
dels quals sucres2,61 g
Proteïnes3,89 g
Sal0,49 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

La coliflor:

Preescalfa el forn a 225ºC, calor a dalt i a baix.

Talla la coliflor en rodanxes i estén-les sobre una safata de forn (amb paper vegetal si en tens). Barreja el mix d’espècies (NO el mix de dukkah) amb un raig d’oli i pinta la coliflor per tots els costats. 

El coliflor Ensalada africana de coliflor

El forn:

Enforna la coliflor durant 20 minuts. Als 10 minuts, gira-la. Obre el forn cada 5 minuts per deixar escapar el vapor. Això assegura que la coliflor quedi més cruixent. Un cop llesta i daurada, retira-la del forn. 

La quinoa:

Posa en una olla 2 mesures d’aigua per una de quinoa. Salpebra i cuina tapat a foc lent durant 12-15 minuts aproximadament, fins que hagi absorbit l’aigua. Reserva tapat a la mateixa olla. 

Els cigrons:

Renta i escorre els cigrons. Escalfa un raig d’oli en una paella i salteja els cigrons fins que estiguin daurats, aproximadament 5 minuts. (És normal que alguns “explotin”.) 

El Dukkah i l'amaniment:

El Dukkah:

Pica les avellanes molt fines. Pots utilitzar una taula de tallar i un ganivet o bé un processador d’aliments. Barreja les avellanes picades amb la barreja de Dukkah.

L’amaniment:

Prepara un amaniment amb vinagre d’arròs, mel i un raig d’oli.

L'amanida:

Pica julivert i ratlla la pell de la llimona. (Després la llimona sobrarà, la pots esprémer i barrejar amb aigua per acompanyar el teu plat amb llimonada.) Divideix la quinoa entre els plats, després afegeix els cigrons, les olives (¡tenen pinyol!) i la coliflor. Acaba amb una pluja de julivert, ratlladura de llimona, amaniment i dukkah. Salpebra al gust. 

La ensalada Africana de coliflor

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?