RECEPTES

Estofat de albergínia marroquí amb albercocs, ras el hanout i ametlles

La albergínia és un ingredient popular a la gastronomia marroquina a causa de la seva versatilitat i sabor únic. Al Marroc, l'albergínia s'utilitza en una àmplia varietat de plats, des d'estofats i tajines fins a salses i amanides. La seva textura carnosa i la capacitat d'absorbir sabors la converteixen en un llenç perfecte per a les espècies i herbes distintives marroquines, com el comí, la canyella i el coriandre. A més, l'albergínia s'associa amb una dieta saludable i es valora pel seu aport nutricional, convertint-la en un ingredient essencial en la cuina marroquina.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Albergínia
  • All
  • Brou vegetal (Api)
  • Orellana d'albercoc
  • Ceba tendra
  • Cigrons
  • Julivert
  • Tomàquets trossejats
  • Cuscús (Gluten)
  • Ametlles laminades (Fruits secs)
  • Ras el hanout

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla o paella gran amb tapa
  • Olla

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic109,0 Kcal
Greixos1,69 g
dels quals saturats0,28 g
Hidrats de carboni18,2 g
dels quals sucres4,39 g
Proteïnes3,96 g
Sal0,72 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Albergínia
  • All
  • Brou vegetal (Api)
  • Orellana d'albercoc
  • Ceba tendra
  • Cigrons
  • Julivert
  • Tomàquets trossejats
  • Cuscús (Gluten)
  • Ametlles laminades (Fruits secs)
  • Ras el hanout

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla o paella gran amb tapa
  • Olla

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic109,0 Kcal
Greixos1,69 g
dels quals saturats0,28 g
Hidrats de carboni18,2 g
dels quals sucres4,39 g
Proteïnes3,96 g
Sal0,72 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

El cuscús:

Porta aigua lleugerament salada al punt d’ebullició.
Col·loca cuscús en un plat profund. Cobreix cuscús amb aigua bullent, una mica més que 1 tassa d’aigua per cada tassa de cuscús. Cobreix amb un plat i deixa reposar fins a servir.

El cuscus - Estofado de berenjena marroqui

Mise en place:

Talla l’albergínia a daus.
Talla la ceba a grills.
Renta i escorre els cigrons.
Talla els albercocs a tires petites.
Pica l’all i el julivert. 

L'estofat I:

Escalfa un raig d’oli en una olla gran o paella amb tapa.
Salteja l’albergínia durant 4-5 minuts a foc mitjà-alt fins que es dauri. Afegeix la ceba, l’all i el ras el hanout (¡picant!). Salteja 2-3 minuts més fins que la ceba estigui daurada. 

L'estofat II:

Afegeix els cigrons i els albercocs a la paella. Remou bé.
Afegeix una mica d’aigua o brou per cobrir parcialment els ingredients.
Cobreix i cuina a foc lent durant uns 20 minuts, remenant ocasionalment, fins que l’albergínia estigui tendra. 

El pesto de julivert:

En un bol, posa-hi julivert (sense branques), nous, parmesà (deixant una mica per al plat final), sal i pebre negre. Afegeix un bon raig d’oli d’oliva i un rajolí d’aigua.
Tritura tot fins a obtenir una combina espessa i homogènia (regula amb la quantitat d’aigua i oli). 

paso 6

paso 6

El bulgur Merluza a la plancha

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?