RECEPTES

Mujadara - llenties i arròs amb herbes i ceba caramel·litzada

La primera recepta registrada de mujadara apareix a Kitab al-Tabikh, un llibre de cuina compilat el 1226 a l'Iraq. Amb arròs, llenties i carn, es servia d'aquesta forma durant les celebracions. Sense carn, era un plat àrab medieval de consum habitual. Degut a la seva importància en la dieta tradicional, un dit en el món àrab oriental diu: Un home afamat estaria disposat a vendre la seva ànima per un plat de mujadara.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Ceba tendra japonesa
  • Coriandre
  • All
  • Comí mòlt
  • Llenties
  • Llorer
  • Iogurt natural (Lactis)
  • Sriracha
  • Ceba tendra
  • Arròs basmati

Estris necessaris

  • Ganivet
  • Taula de tallar
  • Olla
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic70,6 Kcal
Greixos1,6 g
dels quals saturats0,4 g
Hidrats de carboni11,8 g
dels quals sucres2,2 g
Proteïnes3,1 g
Sal0,1 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Ceba tendra japonesa
  • Coriandre
  • All
  • Comí mòlt
  • Llenties
  • Llorer
  • Iogurt natural (Lactis)
  • Sriracha
  • Ceba tendra
  • Arròs basmati

Estris necessaris

  • Ganivet
  • Taula de tallar
  • Olla
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic70,6 Kcal
Greixos1,6 g
dels quals saturats0,4 g
Hidrats de carboni11,8 g
dels quals sucres2,2 g
Proteïnes3,1 g
Sal0,1 g

Cocina paso a paso

Cocina
paso a paso

Las verduras:

Pica ajo.
Corta cebolla en juliana.
Corta cebolleta en ángulo o pícala.
Pica cilantro (hojas y ramas).
Escurre lentejas. 

Las verduras - Mujadara

La cebolla:

Calienta un buen chorro de aceite en una sartén y saltea la cebolla a fuego medio. Debe ablandarse antes de ponerse marrón. Deja que se cocine a fuego lento 15-20 min hasta caramelizada y crujiente en los bordes.

El arroz:

En una olla coloca ajo, laurel, comino, arroz y agua (2 medidas de agua por cada medida de arroz).
Salpimentar y tapa. Lleva al punto de ebullición. Baja la temperatura al mínimo y deja hervir 10-15 min, hasta que el agua se haya absorbido. Añade lentejas y mezcla bien. 

Tu plato:

Coloca arroz como base y cebolla caramelizada por encima. Termina el plato con lluvia de cilantro y cebolleta. Sirve con yogur y sriracha (picante).

paso 5

paso 5

paso 6

paso 6

El bulgur Merluza a la plancha

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?