RECEPTES

Vedella en salsa Maafé amb bròcoli i arròs

La salsa Maafé és un guisat tradicional de l'Àfrica occidental. Es tracta d'un guisat o estofat de cacauets. Té el seu origen en els pobles mandinga i bambara de Mali. El nom propi en mandinka és domodah o tigadegena en bamanankan. Tradicionalment es prepara per acompanyar xai, vedella, pollastre o bé un plat sense carn. A Ghana, aquest guisat se sol menjar amb tofu.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Bròquil
  • Llimona
  • Crema de cacauets (Cacauets)
  • All
  • Pebrot vermell
  • Comporta de vedella
  • Ceba vermella
  • Arròs Llarg
  • Tomàquet fregit

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic118,9 Kcal
Greixos5,09 g
dels quals saturats1,39 g
Hidrats de carboni8,81 g
dels quals sucres2,47 g
Proteïnes9,13 g
Sal0,22 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Bròquil
  • Llimona
  • Crema de cacauets (Cacauets)
  • All
  • Pebrot vermell
  • Comporta de vedella
  • Ceba vermella
  • Arròs Llarg
  • Tomàquet fregit

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic118,9 Kcal
Greixos5,09 g
dels quals saturats1,39 g
Hidrats de carboni8,81 g
dels quals sucres2,47 g
Proteïnes9,13 g
Sal0,22 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

L'arros:

Posa arròs, aigua i una mica de sal en una olla.
(2 mesures d’aigua per cada mesura d’arròs)
Porta al punt d’ebullició i baixa el foc al mínim.
Bull tapat 15 minuts o fins que l’arròs hagi absorbit l’aigua. 

El arroz

Mise en place:

Talla pebrot vermell, all i ceba en brunoise (molt fi).
Esprem llimona.
Talla bròcoli en brots. 

La salsa:

Escalfa un raig d’oli en una olla i sofregeix all, ceba i pebrot. Afegeix sal al gust.
Un cop daurat, afegeix tomàquet fregit, suc de llimona, pasta de cacauet i una mica d’aigua (150 ml aprox per cada pebrot del teu kit).
combina bé i cuina a foc baix durant 5 minuts. 

El bròcoli:

En una olla porta aigua amb una mica de sal al punt d’ebullició.
Afegeix el bròcoli i bull durant 3 minuts.
Escorre i reserva. 

La carn:

Eixuga la carn amb un paper de cuina.
Escalfa un raig d’oli en una paella a foc mig-alt.
Cuina la carn al punt desitjat.
Salpebra.
Talla-la en tires. 

El teu plat:

Serveix la carn amb arròs, salsa i bròcoli. 

6 - Tu plato - Ternera en salsa Maafe

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?