RECEPTES

Fajita bowl amb mongetes blanques i guacamole

El guacamole, originàriament conegut com a guacamol a Centreamèrica i Cuba, és una deliciosa salsa d'alvocat procedent de la civilització asteca. La recepta, estesa temps després de la mà dels conqueridors entre els països europeus, ha evolucionat segons la ubicació geogràfica tant en usos com en ingredients. Un ric menjar que avui podem cuinar fàcilment i que mereix ser conegut.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Mongetes blanques
  • Coriandre
  • Anacards (Fruits secs)
  • All
  • Comí mòlt
  • Cayena mòlta
  • Alvocat
  • Llima
  • Pebrot vermell
  • Ceba tendra
  • Pebrot verd
  • Arròs integral
  • Tomàquet

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Bol petit
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic98,8 Kcal
Greixos4,3 g
dels quals saturats0,7 g
Hidrats de carboni9,3 g
dels quals sucres0,9 g
Proteïnes4,5 g
Sal0,1 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Mongetes blanques
  • Coriandre
  • Anacards (Fruits secs)
  • All
  • Comí mòlt
  • Cayena mòlta
  • Alvocat
  • Llima
  • Pebrot vermell
  • Ceba tendra
  • Pebrot verd
  • Arròs integral
  • Tomàquet

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla
  • Paella
  • Bol petit
  • Minipimer

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic98,8 Kcal
Greixos4,3 g
dels quals saturats0,7 g
Hidrats de carboni9,3 g
dels quals sucres0,9 g
Proteïnes4,5 g
Sal0,1 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

L'arros:

Posa arròs, aigua i un pessic de sal en una olla (2 mesures d’aigua per cada mesura d’arròs).
Porta al punt d’ebullició i baixa el foc al mínim.
Bull tapat 15-20 minuts fins que l’arròs hagi absorbit l’aigua. Reserva tapat. 

El arroz - Fajita bowl

Mise en place:

Posa anacards en remull. Pica pebrots, all i tomàquet.
Talla ceba en juliana. Separa fulles de coriandre dels tiges, pica els tiges. Treu el pinyol i la pell de l’alvocat. Separa la pela de la meitat de la llima i pica fi.

Les verdures:

En una paella amb un rajolí d’oli, sofregir all, ceba i pebrots durant 5 min aprox.
Afegeix tiges de coriandre i la pela de la llima. Deixa sofregir 7 min més a foc baix. Afegeix una cullerada de brou d’arròs i incorpora bé.
Salpebra. 

El guacamole:

En un bol, aixafa l’alvocat amb un pessic de sal, suc de la meitat de la llima, caiena, comí i la meitat de les fulles de coriandre. Afegeix tomàquet i combina bé. 

La crema d'anacards:

Escorre els anacards i tritura’ls amb un pessic de sal i el suc de llima restant. Tritura fins a obtenir una crema homogènia i sense grumolls. Regula la textura afegint aigua a poc a poc. 

El teu plat:

Divideix l’arròs entre els plats i col·loca-hi mongetes, guacamole, crema d’anacards i el sofregit de verdures per sobre. Adorna amb fulles de coriandre. 

Tu plato - Fajita bowl

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?