RECEPTES

Moussaka de berenjena y puré de patata con kima vegano

La moussaka es un plato tradicional de los Balcanes y el Medio Oriente hecho a base de berenjenas, especialmente popular en la cocina palestina. Sin embargo, aquí la asociamos a Grecia ya que es un plato adoptado en su cocina tradicional. Plato delicioso, lleno de sabor y matices y perfecto para ser disfrutado en compañía. Aquí en una versión vegana. Plato rico en proteína y ácidos grasos Omega 3. #Vegano

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Albergínia
  • Mix Moussaka albergínia
  • Patata
  • Nous (Fruits secs)
  • Ceba tendra
  • Julivert
  • Llenties vermelles
  • Tomàquet fregit

Estris necessaris

  • Ganivet
  • Taula de tallar
  • Olla petita
  • Olla gran
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic189,4 Kcal
Greixos1,5 g
dels quals saturats0,2 g
Hidrats de carboni12,5 g
dels quals sucres1,9 g
Proteïnes3,3 g
Sal0,1 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Albergínia
  • Mix Moussaka albergínia
  • Patata
  • Nous (Fruits secs)
  • Ceba tendra
  • Julivert
  • Llenties vermelles
  • Tomàquet fregit

Estris necessaris

  • Ganivet
  • Taula de tallar
  • Olla petita
  • Olla gran
  • Paella

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic189,4 Kcal
Greixos1,5 g
dels quals saturats0,2 g
Hidrats de carboni12,5 g
dels quals sucres1,9 g
Proteïnes3,3 g
Sal0,1 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

El forn:

Precalfa el forn a 225 °C.
Portar al punt d’ebullició una mica d’aigua salada per a bullir les patates. 

El horno

Mise en palce:

Pela i curta patata en daus petits.
Pica ceba, nous i julivert.
Neta i curta albergínia en làmines grans d’1 cm de gruix. 

Las patatas:

Bull els daus de patata, 10-12 min.
Escorre i afegeix un chorrito d’oli d’oliva i salpimienta.
Fes puré amb una forquilla. 

La salsa (Kima):

En una cassola escalfa un doll d’oli d’oliva i salta la ceba 3-4 min. Afegeix espècies, llenties, tomàquet, nous i aigua (2-3 vegades la quantitat de tomàquet). Deixa bullir a foc lent, sota tapa, 15-20 min fins que les llenties s’hagin estovat. A vegades cal afegir una mica més d’aigua perquè no es pegui. Salpebrar al gust al final. 

L'albergínia:

En una paella, escalfa una mica d’oli i fregeix les làmines d’albergínia fins a torrades i toves. 7-8 min. Salpimienta 

La moussaka:

En un recipient de forn, munta capes d’albergínia i salsa com si fos una lasanya. Cobreix tot amb puré de patata. Enforna 8-2 min fins a la salsa comença a bullir.
Serveix amb julivert per damunt. 

La moussaka - Moussaka de berenjena

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?