RECEPTES

Risotto de escalunyes caramel·litzades amb làmines de carabassó

Com si fos màgia, aquestes escalunyes crues i picants es tornen molt tendres i dolços després d'una estona en el forn. Passen al risotto i li donen un toc sofisticat - ple de sabor. Aquest plat mediterrani està coronat amb làmines de carabassó amb un toc de llimona.

Temps de preparació

Temps de preparació

Dificultat

Dificultat

Ingredients

  • Llimona
  • All
  • Escalunyes
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Vinagre Balsàmic
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Carbassó

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla petita
  • Pelador
  • Paella x2
  • Safata de forn

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic92,5 Kcal
Greixos2,4 g
dels quals saturats1,4 g
Hidrats de carboni12,7 g
dels quals sucres1,2 g
Proteïnes3,8 g
Sal1,1 g

Temps de preparació

Dificultat

Ingredients

  • Llimona
  • All
  • Escalunyes
  • Brou vegetal (Api)
  • Arròs arborio
  • Vinagre Balsàmic
  • Formatge Parmesà (Lactis)
  • Carbassó

Estris necessaris

  • Taula de tallar
  • Ganivet
  • Olla petita
  • Pelador
  • Paella x2
  • Safata de forn

Informació nutricional (cada 100 grams)

Valor energètic92,5 Kcal
Greixos2,4 g
dels quals saturats1,4 g
Hidrats de carboni12,7 g
dels quals sucres1,2 g
Proteïnes3,8 g
Sal1,1 g

Cuina pas a pas

Cuina
pas a pas

Abans de començar:

Posa el forn a 200º i escalfa el brou: 1 litre d’aigua per 2 pastilles de brou. 

Antes de empezar - Risotto de chalotas caramelizadas

Les escalunyes:

Talla les escalunyes en quarts (a lo llarg).
Posa-les en un paper d’alumini i forma un bol.
Afegeix vinagre balsàmic, un raig d’oli i salpebra.
Enforna al mig del forn durant 15-20 min, fins que caramelitzin pel balsàmic.

Mise en place:

Pica l’all i parteix la llimona.
Amb un pelador, fes làmines del carbassó fins arribar al centre amb llavors.
Pica el centre del carbassó en trossos fins.

Comencem el risotto:

Escalfa oli en una paella gran i fonda. Salta l’all i el carbassó picat durant 1-2 min.
Afegeix l’arròs i salta 1-2 min més.
A foc mitjà, afegeix brou, 1 dl a la vegada, i remena fins que l’arròs hagi absorbit el líquid. Repeteix fins tenir l’arròs ‘al dente’, 25-30 min.

Les làmines de carbassó:

Mentrestant, en una altra paella, salta les làmines de carbassó fins que s’hagin estovat i alliberat una mica de líquid.
Salpebra.
Retira del foc i afegeix suc de llimona.

L'acabat:

Quan el risotto estigui al seu punt, apaga el foc.
Salpebra.
Afegeix parmesà i escalunyes caramelitzades.
Remena i serveix amb les làmines de carbassó.

El acabado - Risotto de chalotas caramelizadas

Voleu rebre aquesta recepta i el pas a pas en pdf?

És molt simple, completa el següent formulari i !ho tindràs al teu mail en menys de 3 minuts!

No esperis més i alimenta el xef que hi ha en tu amb LetsCook 👇📕

T'agradaria rebre els ingredients adequats i necessaris per preparar aquesta deliciosa recepta?