RECIPES

Tofu in hoisin sauce with baked broccoli and pickled onion

Hoisin sauce is one of the most popular in Chinese cuisine and comparing it with something from western cooking, it has similarities in some characteristics with barbecue sauce. It is like the sweet sauce that is often used for noodles, but it has ingredients such as garlic, vinegar, and chili – which makes it spicier. In traditional cooking it is used in dishes such as Peking duck, spring rolls or mu shu pork. Today we use it in a recipe with grilled tofu. #VEGAN

Preparation time

Temps de preparació

Dificultat

Difficulty

Ingredients

  • Broccoli
  • Garlic
  • Tofu (Soy)
  • Hoisin sauce (Gluten, Peanuts, Soy, Sesame)
  • Rice vinegar
  • Sesame oil (Sesame)
  • Cornstarch
  • Salsa Ponzu
  • Jazmin rice
  • Red onion

Necessary utensils

  • Knife
  • Cutting board
  • Pot
  • Frying pan

Nutritional information (every 100 grams)

Calories122,42 Kcal
Fat2,91 g
of which saturated fat0,42 g
Carbohydrates15,7 g
of which sugar2,64 g
Proteins6,91 g
Salt0,02 g

Preparation time

Difficulty

Ingredients

  • Broccoli
  • Garlic
  • Tofu (Soy)
  • Hoisin sauce (Gluten, Peanuts, Soy, Sesame)
  • Rice vinegar
  • Sesame oil (Sesame)
  • Cornstarch
  • Salsa Ponzu
  • Jazmin rice
  • Red onion

Necessary utensils

  • Knife
  • Cutting board
  • Pot
  • Frying pan

Nutritional information (every 100 grams)

Calories122,42 Kcal
Fat2,91 g
of which saturated fat0,42 g
Carbohydrates15,7 g
of which sugar2,64 g
Proteins6,91 g
Salt0,02 g

Cocina paso a paso

Cocina
paso a paso

El arroz:

En una olla coloca arroz con agua y una pizca de sal.
2 medidas de agua por cada medida de arroz. Tapa y lleva al punto de ebullición. Baja el fuego al mínimo y deja hervir 10-15min o hasta se haya absorbido el agua. 

El arroz

Las verduras:

Corta brócoli en ramilletes.
Pela y corta ajo en láminas finas.
Corta cebolla en juliana. 

Al horno:

En una bandeja de horno coloca brócoli, ajo y la mitad de la cebolla. Añade un chorrito de aceite y salpimentar.
Hornea 20 min o hasta que esté tierno el brócoli.
Mezcla salsa ponzu y aceite de sésamo.
Saca las verduras del horno y adereza con la mezcla de ponzu y sésamo. Reserva.

La cebolla encurtida:

Mezcla (apretando) la cebolla restante con vinagre de arroz y una pizca de sal. Reserva.

El tofu:

Corta tofu en tiras de 2 cm.
Pon maicena en un plato y pasa las tiras de tofu por la maicena.
Calienta aceite en una sartén. Fríe tofu por todos los lados hasta dorar.
Unta salsa hoisin sobre el tofu. 

Tu plato:

Sirve tofu con las verduras horneadas, cebolla encurtida y arroz jazmín.

Tu plato - Tofu en salsa hoisin

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